Tyttörullalautailijat ry | Supernatural FX Showreel
21405
post-template-default,single,single-post,postid-21405,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Tyttöjen mini SM-kisat Helsingissä 13.8.2011

Kisajärjestelyt lähtivät hienosti viime vuoden filliksillä käyntiin. Kirjoitimme ensimmäisten mini-SM -skabojen jälkeen reilun A4-paperillisen parannusehdotuksia ja muita muistiinpanoja mitä seuraavalla kerralla on hyvä ottaa huomioon. Hienoa että asioita laitettiin ylös, niin pystyimme nyt toteamaan että ihan kiva idea, mutta ei jaksa/pysty/ehdi toteuttamaan. Ensi vuonna sitten!

Otimme huomioon myös viime vuoden musatoiveet, joten kisaajat saivat varmasti kuunnella tarpeeksi reggaeta ja muuta rentoa jamittelumusiikkia.

Lista siis osaltaan kasvoi ensi vuoteen, mutta osan ideoista kuitenkin testasimme käytännössä toimiviksi, kuten esimerkiksi paikalle ajoissa saapumisen, kilpailijakokouksen ja paremman sään tilaamisen. Otimme huomioon myös viime vuoden musatoiveet, joten kisaajat saivat varmasti kuunnella tarpeeksi reggaeta ja muuta rentoa jamittelumusiikkia.

Kisojen laatu näytti osallistujien ja katsojien osalta jo hetken aikaa uhkaavalta, sillä kilpailijoita saatiin ponnisteluista huolimatta ainoastaan kolme. Määrää verottivat sairastapausten ja työssäolon lisäksi mahdollisesti samaan aikaan järjestetyt Flow-festivaali ja Volcomin Wild in the Parks -kiertue Tullikirjurissa. Onneksi laatu korvasi määrän ja skaboissa nähtiin aivan uusia ja jopa uskomattomia temppuvirityksiä, joista vastasi mm. Tiina Heikkilä.

Aamu alkoi viileänä, mutta yhden aikaan porottavassa auringonpaisteessa kuumotti jo niin kisaajia kuin juontajaakin. Jamit aloitettin hiukan ennen yhtä, sillä yhden kilpailijan oli poistuttava puoli kahdelta. Sinänsä harmi, koska suurin osa yleisöstä saapui paikalle vasta yhden jälkeen. Toisaalta normaaliahan on että mikään kisajulisteessa tai muussa painetussa materiaalissa ilmoitettu tieto ei pidä paikkaansa, kuten kellon aika tai osallistumismaksun määrä. Maksua päätettiin laskea siltä varalta että muutama euro on kriittinen summa jonkun lompakossa ja estää osallistumisen.

Kisaajat yllättivät ainakin juontajan ennen kaikkea isommilla vauhdeilla ja viime vuotista suuremmalla taistelutahdolla, ensimmäisen viiden minuutin jälkeen tuntui että kuinka ne muka jaksavat vetää vielä loput kaksikymmentäviisi minuuttia kunnon raneja. Kyllä ne jaksoivat, vaikkakin Tiina pannutti sen verran pahasti että päätimme pitää kesken jamin lyhyen jäähytauon. Tauko osoittautui Jyväskylän lakeuksilta kisoja varta vasten hieman myöhässä saapuneen Heinin pelastukseksi, sillä hän ehti nipin napin mukaan. Jameja oli tuossa vaiheessa jäljellä enää viitisen minuuttia, mutta kisoja jatkettiin vielä sen verran että Heini pääsi ajelemaan omat raninsa. Ja täytyy sanoa että feeblet, frontti- ja bäkkismithit ja ties mitkä antoivat skaboille hienon päätöksen!

Tuomaristo painotti arvioinnissaan tyyliä, tekniikkaa ja monipuolisuutta. Jokaisen kisaajan kolmen parhaan ranin pisteet laskettiin yhteen, mikä ratkaisi sijoitukset. Neljänneksi sijoittui Eija Joensuu feebleillä, boardeilla, feikki pivoteilla, fiftareilla ja rokkarin eri versioilla, kolmanneksi Tiina Heikkilä nosestallilla, smitheillä, popparilla putkelle ja bluntilla, toiseksi Katja Häkli rokkarin eri versioilla, feikki pivoteilla, frontti- ja bäkkiaxleilla ja fiftareilla. Minirampin Suomen mestariksi 2011 kruunattiin paikalle viime tipassa saapunut Heini Luotola frontti ja bäkki smiteillä, feebleillä ja yksinkertaisesti hyvännäköisellä ja varmalla ajelullaan. Best Trickin kääräisi mukaansa jälleen Tiina Heikkiä uskomattomalla ”Monster Banner Kick” veivauksellaan, joka päättyi switchinä droppaamiseen. Lisäksi Tiinan bluntti feikkiin toimii aina!

Tänä vuonna toista kertaa kertaa järjestetyt minikisat tuntuivat kesän aikana jokseenkin tahmealta idealta. Kyseessähän on täysin vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma ja helteiden puskiessa päälle olisi ollut kiva tehdä jotain ihan muuta kuin vääntää yhdistysasioita ja istua koneen ääressä suunnitellen minikisoja.. Näin tapahtumaa seuraavana päivänä ainakin allekirjoittaneella on aivan uskomattoman mahtava fiilis, koska tuntuu että kisat olivat todellakin kaiken vaivan arvoiset!

Suurenmoinen kiitos kuuluu myös tapahtuman tukijoille, UNION FIVE:lle, Monster Energylle ja 101Skateboard Jewellerylle. Yhteistyö toimi loistavasti!

 

Teksti: Maili Hyttinen
Kuvat: Satu Pulkki-Pennanen (ellei erikseen kuvassa mainittu).