Tyttörullalautailijat ry | Tyttörullalautailijat ry | Historiaa
tyttörullalautailijat ry perustaminen, trl historiaa, naisten ja tyttöjen skeittaus Suomessa
tyttörullalautailijat ry perustaminen, trl historiaa, naisten ja tyttöjen skeittaus Suomessa
21598
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21598,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Historiaa

TRL:n historiaa

Tyttörullalautailijat ry perustettiin vuonna 2007 kahden aktiivisen ja skeittauksesta kiinnostuneen tytön toimesta.

Marjut Uusmäe oli ratkaisevassa asemassa ylipäätään siinä, että skeittaavat tytöt löysivät toisensa 2000-luvun alussa. Tuolloin skeittiskenessä foorumina vaikutti vahvasti skeittikonkari Harri Puupposen ylläpitämä Nolla.net, joka keräsi yhteen suomalaiset skeittaajat paikkakuntaa katsomatta. Marjut organisoikin uuden vuosituhannen alussa Nolla.netin tyttöskeittareille tarkoitettua osiota, Nolla.net Girlsiä. Skeittaavia tyttöjä ei ole koskaan ollut katukuvassa liikaa ja siksi toisen samanlaisen löytäminen oli ainakin tuolloin haastavaa. Nolla.net Girls oli kuin olikin vastaus monen skeittaavan tytön tarpeisiin.

Nolla.netin Girls -foorumilla skeittaavat tytöt pikkuhiljaa löysivät toisensa ja vuoden 2004 Skate SM -kisoihin järjestettiin yhteistapaaminen foorumin välityksellä. Tuolloin SM-kisoissa oli tytöille myös oma sarja, ensimmäistä kertaa.

Myöhemmin, vuonna 2007 Marjut päätti perustaa yhdessä Satu Pulkin kanssa skeittaaville tytöille oman yhdistyksen. Nimeksi valittiin Tyttörullalautailijat ry. Yhdistys perustettiin, jotta mm. tapahtumien järjestäminen helpottuisi.

Satu ja Marjut arvelivat myös, että tyttöjen rullalautailumahdollisuuksien parantaminen olisi yhdistyksen puitteissa helpompaa. Toiminta saatiin hienosti alulle keväällä 2007 ensimmäisen hallituksen myötä ja on ollut sittemmin aktiivista aina tähän päivään asti.

Alla esiteltyjen entisten hallitusten jäsenten lisäksi nimensä Hall of Fameen ovat saattaneet: Outi Mäkiaho, Maiju Pohjola, Senja Janatuinen, Ursula Värv, Hanna Ylätalo ja Krista King

Maili Hyttinen
Pj 2010-2014, hallituksen jäsen 2007-2010

Kokeilin skeittausta ensimmäisen kerran noin herran vuonna 1988. Laji oli rakkautta ensisilmäyksellä ja jatkoin skeittaamista erinäisillä tauoilla höystettynä aina vuoteen 2010 asti. Sittemmin loukkaantumisten myötä on ollut pakko vaihtaa lajeja. Olin aktiivinen Nolla.netin käyttäjä 2000-luvun kultavuosina ja lähdin mukaan myös TRL:n toimintaan Satun ja Marjutin pyytäessä. On ollut mahtavaa nähdä, miten mimmien skeittaus on Suomessa kymmenen vuoden aikana kehittynyt - eritoten sen yhteisöllisyys.

Flätti0%
Skedekoutsi0%
Skeittauksen merkitys0%
Leena Vänni
Hallituksen jäsen 2009-2014

Aloitin rullalautailun Tampereella vuonna 1998, tauon jälkeen uudestaan 2006. TRL:ään päädyin Helsinkiin muutettuani 2009, kun siellä oli ennestään tuttuja hauskoja tyyppejä. Skeittaan mieluiten puuleja, mutta oikeastaan kaikki skeittaus maistuu. Helpoiten löytää kesäisin Hillerin ja Vuosaaren parkeilta, talvisin Sokevasta. Edustin TRL:ää myös Suomen Rullalautaliiton hallituksessa.

Kaariskeittaus0%
DIY0%
Sunnuntaiskeittaus0%
Katja Häkli
Rahastonhoitaja 2009-2013

Aloitin skeittaamaan joskus -06 ja TRL:ssä olen ollut mukana muistaakseni nelisen vuotta, joista viimeiset pari rahastonhoitajan tittelillä. Skeittaan mieluiten miniä ja betoniparkkeja joissa voi kruisailla. Onneksi betoniparkkeja näyttäisi pikkuhiljaa alkavan löytyä myös meiltä niin ei tarvi aina lähteä reissaamaan ulkomaille betonin perässä. Kesällä minulla on usein parkilla mukana myös Tintti-basenji, tulee sit hoidettua koiran ulkoilutus samalla siinä sivussa.

Miniskeittaus0%
Flätti0%
Pooli0%
Fia Lund
Hallituksen jäsen 2012-2014

Kiinnostuin skeittauksesta jo 1998, kun kaikilla naapurin pojilla oli laudat niin tietysti minunkin piti saada. Lopetin kuitenkin sen jälkeen kun osasin yhden tempun. 2007-2010 mulla kulki aina kruiseri kainalossani minne ikinä menin, ulkomaille tai koululle. 2010 Kaipasin uusia haasteita ja aloitin normi temppudekillä rullailemaan streetillä, parkeilla ja halleissa. Tykkään myös käydä rullailemassa Ruotsissa. Opiskelen kulttuurituottajaksi, mikä vie liikaa aikaa, joten en ehdi kovin aktiivisesti rullailemaan.

Skeittauskuviot Intiassa0%
Asenne0%
Positiivisuus0%
Liisa Kemppainen
Rahastonhoitaja 2013-2014

Skeittaus on kiinnostanut pikkutytöstä lähtien, ja viimein nyt hieman isompana tyttönä olen päässyt lajiin kiinni kunnolla. Tällä hetkellä kiinnostaa hyvä flätti, iisit kaaret ja rento skeittiseura. Rullalautailua edelsi pari vuotta longboardin päällä, ja asfalttisurffailun innoittamana aloitin myös lumilautailun. Ehkä aaltojen päälle seuraavaksi...

Hinkkaus0%
Pooli0%
Fiilistely0%
Chia Elo-Rauta
Sihteeri 2010-2012

Skeitannut oon 5-6 vuotta, mutta mun skeittailu on todella epäsäännöllistä. Välillä tulee kausia, kun tekis mieli olla koko ajan rullimassa, välillä ei aika ja innostus yksinkertaisesti riitä ja voi tulla kuukaudenkin tauko. Vaikka joskus oma skeittaus onkin jäissä, niin kiinnostus lajia kohtaan on juurtunut syvälle ja kaikki skeittaukseen liittyvä kiinnostaa. Skeittilehdet, -videot ja tapahtumat tulee katsastettua ja kyllä se lautailu on melkein joka päivä mielessä.

Flätti0%
Kaaret0%
Energia0%
Satu Pulkki-Pennanen
Pj 2007-2010, yhdistyksen perustaja

Ensimmäisen kerran yritin potkutella neonoranssilla skeitillä 80-90 -lukujen vaihteessa, mutta into hiipui nopeasti. 90-luvun puolivälissä innostuin lumilautailusta ja päätin vihdoin kasata skeitin kesällä 2002, alkuunpääsyn ollessa kuitenkin kankeaa. Vihdoin vuonna 2004 löysin Nolla.netin kautta Marjutin, jonka tsemppaamana uskaltauduin mukaan tapahtumiin ja Kontulan tyttövuorolle. Uusien ystävien myötä innostus rullata kasvoi ja skeittaavia ystäviä on löytynyt ulkomaita myöten. Olin mukana perustamassa Tyttörullalautailijat ry:tä keväällä 2007, kun halusimme tuoda skeittaava tytöt yhteen, saada tyttöjen ääntä kuuluville ja mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen ja omien skeittivuorojen saamisen. Sen jälkeen ollaankin tehty vaikka mitä erilaisia skeittikursseja ja -leirejä myöten. Nykyään asun Jyväskylässä ja skeittaus on sen myötä valitettavasti jäänyt vähemmälle ystävien ja skeittiseuran jäätyä Helsinkiin. Seuraan kuitenkin edelleen menoa aktiivisesti ja osallistun mieluummin tekemiseen kameran takaa fiilisten ja temppujen taltioijana. Ehkäpä tuleva jälkikasvu sitten saa minut takaisin rullille.

Hauskuus0%
Asenne0%
Sympaattisuus0%
Marjut Uusmäe
Vpj 2007-2009, yhdistyksen perustaja

Marjut oli ratkaisevassa asemassa ylipäätään siinä, että skeittaavat tytöt löysivät toisensa 2000-luvun alussa. Tuolloin skeittiskenessä vaikutti vahvasti skeittikonkari Harri Puupposen ylläpitämä Nolla.net joka keräsi yhteen kaikki suomalaiset. Marjut organisoikin uuden vuosituhannen alussa Nolla.netin tyttöskeittareille tarkoitettua osiota, Nolla.net Girlsiä. Myöhemmin, vuonna 2007 Marjut päätti perustaa yhdessä Satu Pulkki-Pennasen kanssa skeittaaville tytöille oman yhdistyksen, Tyttörullalautailijat ry:n.

Flätti0%
Kaaret0%
Fiilistely0%